1. Начало на изучаването на различните типове личности и на търсенето на специфични лечебни растения се поставя през 1930г. от д-р Едуард Бах.

2. Всяко деструктивно поведение е знак, че нашите енергии са извън баланс. Ние някак си сме загубили връзка с нашето Висше Аз. Всяка от цветните есенции на д-р Бах ни помага за възстановяване баланса на тези енергии.

3. Системата на Цветята на д-р Бах се състои от 38 различни цветни есенции плюс д-р Бах за спешни случаи формула, наречена Rescue Remedy. Есенциите представляват течни тинктури без мирис, приемат се през устата.

4. Цветните есенции не се използват за лечение на физически състояния (заболявания и състояния). Те премахват психическо и емоционално напрежение, като възстановяват баланса между ума и тялото. Тяхната цел е да се премахнат негативните емоции чрез увеличаване на нашите съществуващи положителни качества.По този начин те прекъсват предразположението към соматични състояния ( като болестите)

5. Цветята на д-р Бах са изцяло натурални.

6. Цветните есенции са безопасни за използване от бременни и кърмещи жени, деца, възрастни хора, домашни любимци и растения.

7. Могат да се приемат заедно с други лекарства (традиционни или хомеопатични), нямат известни странични ефекти или алергични реакции.

8. С тях не може да се предозира, не се изгражда толерантност.

9. Цветните есенции на д-р Бах често се бъркат с етерични масла, но двете са различни. Етеричните масла, както подсказва името им, са получени от различни растения и цветя. Те обикновено са признати от техния аромат и най-често се използва локално (въпреки че някои могат да бъдат погълнати). Цветята на д-р Бах, от друга страна, са съставени от “същността” или енергията на цветето, те нямат вкус или аромат.

© 2023 - Viteya.bg

ул. Смолянска №12, жк Лагера, София 089 336 2319