Лечението с цветята на д-р Бах  се прилага за възстановяване на психо-емоционалния баланс, на който се крепи физическото ни здраве. То предлага 38 есенции, или 38 начина да разблокираме различните си емоции. Базисните са седем – страх, несигурност, самота, прекалена чувствителност към външни влияния, апатия, отчаяние, прекалена загриженост за благото на другите. За всяка от групите има по няколко лечебни есенции. В холистичната медицина се използват, като монотерапия или са част от комплексна оздравителна програма.

Те се използват и като метод за самопомощ, като се следват няколко стъпки за да се разбере кои са правилните  в настоящия момент есениции.

Отговорете на въпросите и оставете данни за контакт и ние ще се свържем с вас »    След дефинирането на проблем и описване на емоции ние ще ви помогнем да подберете правилната комбинация. Може да се наложат няколко уточняващи въпроса ( по мейла или телефон в зависимост от вашето желание).

    Когато уточняването е по телефон в рамките на 10мин. или по мейла плащате  само цената на готовата комбинация от есенции. Получавате шише  от 30мл., което е достатъчно за един месец прием. Заплащате само есенциите: 25лв.

    Когато се нуждаете от консулатция за да направим заедно изборът, като искате нашия съвет  освен готовата комбинация от есениция плащате и за консултацията. Общо: 45лв.