Другата гледна точка на терапията с Цветята на д-р Бах!

Житейския път на човек е път към „себе си“, което е символ на цялостта. Този път наричаме „еволюция“. Еволюцията е съзнателно осъществяване на един винаги съществуващ модел. По този път към себепознанието непрекъснато изникват пречки и заблуди, или иначе формулирано – човек не може, или не иска да види определени елементи от своя модел. Всеки притежава в себе си невероятни умения, за които дори не подозира! Във всеки човек са заложени добродетели. Терапията с Цветята на д-р Бах помага за тяхното разгръщане, което води до усещането за вътрешна хармония.

Приемът на Цветните есенции отваря сетивата и спомага за:

*Постигане на цялост.
*Осъзнаване и намаляване на страховете и засилване на вътрешната увереност.
*Човек започва да се учи от собствения си опит и от този на околните. Гледа на себе си от разстояние и това му позволява да се види така, както го виждат останалите.
*Осъзнаване, че в реалността никога няма да има перфектен ред и че всичко непрекъснато се променя, защото всичко тече.
*Спомага да се посрещат трудностите, без да се изпада в песимистично настроение.
*Развиват способността си да се поставят на мястото на събеседника си и ако ситуацията го изисква, да му помогнат. Развива умението да се изслушва толкова интензивно, колкото да се говори.
*Разпознаване на собствените си индивидуални способности.
*Личността спира да проектира страховете си върху хората, които обича. Може с радост да забележи как самата тя и близките й се чувстват добре.
* Вътрешно усещане на спокойствие, увереност; с подчертана яснота се разбира какво иска в действителност. Започва да действа интуитивно, а не импулсивно.
*Събужда желанието за живот. Изпълва ежедневието с радостно очакване и жив интерес.
*Човек осъзнава, че не е жертва, а архитект на собствената си съдба и че има безкрайно много възможности да създаде положително бъдеще.

Може да направите онлайн тест за цветята на Др. Бах при нас във Витея.

© 2023 - Viteya.bg

ул. Смолянска №12, жк Лагера, София 089 336 2319